Çikolatalı Açma/ Çikolatalı Çörek/Chocolate Pastry/шоколадный пончик




Malzemeler
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
3 su bardağı yani 750 ml su (3 cups of water)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
2 pkt kabartma tozu(2 packages baking powder)
3 yemek kaşığı şeker(3 tablespoons sugar)
1 pkt krema (200 ml heavy cream)
125 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ( 125 g softened butter at room tempature)
2 çay kaşığı tuz ( 2 teaspoons salt)
2 yumurta akı sarıları üzerine  (2 egg whites, egg yolks for top layer)
Un (flour)

Arasi için tereyağı (butter for middle layers)

Yapılışı

Su, yogurt, krema, şeker, maya, tereyağını karistirip azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun (Stir water, yoghurt, sugar, cream, butter and yeast. Gradually add flour and make a soft dough.)

Mayalanmaya bırakın ( wait for incubation)

Hamurdan bezeler yapın. Bezeleri yağların ve elinizle büyütün(Grease the dough balls and make bigger like pics.)



Üzerine kahvaltılık çikolata sürün ve rulo yapın (Wipe on Nutella and make a roll.)



Ruloyu ortadan ikiye kesin ve kesik tarafları üste gelecek şekilde gönderin (Cut the roll and rotate like pics. Cutted parts must be up).


Tepsiye dizin ve yarim saat tepsi mayası aldığın( Replace the pan. Let it for 30 minutes. Bruss with egg yolks and bake preheatened 180 C until be golden Brown.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek