Balık Çorbası/Fishe Soup/рыбный суп

 


Merhabalar. Özellikle kışın çocukluğumdan beri bizde yapılan bir çorba. Bu defa sadece bir kafadan yaptım ama imkanınız varsa birkaç balık kafası da kullanabilirsiniz. Ben fırında yaptığım balığın kafasını kullandım 😃. Bu çorbada ne hikmetse bilmiyorum ama brokoli balığın o çiğsi ağır konusunu alıyor mis gibi koku veriyor. Bende annemden öğrendim. Hatta annem brokolinin o mazı gibi sert kısımlarını kafa kaynarken içine atar sonra çıkarırdı ☺️. Bende yaprak dal kısımlarını kullandım 🥦. Brokoliyi haşladığınız su varsa onu da kullanabilirsiniz.

Malzemeler

1 büyük balık kafası (1 big size fish head)

1 soğan ( chopped 1 onion)

2 havuç (2 carrots)

Brokolilin yaprak ve kök kısımları (broccolo leave and robot parts)

Zeytinyağı (olive oil)

1 çay bardağı tel şehriye (1/2 cup vermicelli)

3 diş sarımsak (3 cloves of garlic 🧄)

Terbiyesi için (for tempering)

1 yumurta (1 egg)

1 limon suyu (juice of 1 lemon)

4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)

Tuz(salt)

Yapılışı

Balık kafasını iyice yumuşayana kadar kaynatın.



Başka bir tencerede küçük küçük doğradığınız soğan, brokoli ve havucu sıvıyağla hafif kavurun.


 



Balık suyunu süzgeçle süzerek aktarın.



Terbiyesi için ayrı bir kasede yumurta, limon sarısı ve unu çırpın.



Gerekirse açmak için biraz su ekleyebilirsiniz. Birer kepçe sıcak çorbadan alıp terbiyeye ekleyip ılıtın. Terbiyeyi tencereye aktarın. Sarımsak rendesi, tel şehriye ve tuzunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın.



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek