Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı su (2 cups water)
1 su bardağı aktif ekşi maya veya 1 yemek kaşığı instant maya(1 cup activated Sourdough or 1 tablespoon instant yeast)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı (flour almost 5-6 cups)
İçi için
3-4 büyük boy domates (3-4 big size tomatoes)
Yarım kilo lor (500 g curd)
1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)
1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)
1 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Zeytinyağı (olive oil)
1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)
1 yemek kaşığı çörekotu (1 tablespoon black cumin seed)
1 yemek kaşığı biber sosu yada biber salçası (1 tablespoon hot paprika souce or paprika paste)
Yapılışı
Su, aktif ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun. Buzdolabına kaldırın. Aynı gün yapıcaksanız 3-4 saat oda sıcaklığında fermente edebilirsiniz.
Ertesi gün buzdolabından hamuru çıkarın. 1-2 saat kendine gelmesi için bekletin.
İçi için domates ve soğanı doğrayın. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder