Merhabalar. Bugün omlet🍳 görünümlü çok basit ve servise hemen hazır olan bir pasta tarifim var. Ölçüleri tamamen kafamdan ayarladım. Her zamanki Alman Pastası pandispanya tarifim, bir önceki kahveli pasta kremamdan yaptım 😀. Yazın kirazlar ile birlikte yaptığım kıymetlimiss kayısı kompostomu da kullandım😂. Suyunu pandispanyayı ıslamada kullandım. Dilerseniz tart jöle ile pişirip üzerine dökebilirsiniz. Normal nişasta berrak renkte olmuyor tart jöledeki nişasta asitle modifiye edilmiş bir nişasta olduğu için berrak oluyor. Ben gerek duymadım. Zaten yeterince de omlete benzedi diye düşünüyorum ☺️.
🍰4 yumurta(4 eggs)
🍰1 su bardağı şeker(1 cup sugar)
🍰1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)
🍰2 su bardağı un(2 cups flour)
🍰1 pkt kabartma tozu(1 package baking powder)
🍰1 pkt vanilya (1 package vanilla sugar powder)
1 yarım kiloluk cam şişe kayısı kompostosu (1 my handmade canned apricot)
Muhallebisi için(for cream)
3 su bardağı süt(3 cups milk)
2 yemek kaşığı un(2 tablespoons flour)
2 yemek kaşığı nişasta(2 tablespoons starch)
10 yemek kaşığı şeker(10 tablespoons sugar)
2 pkt vanilya(2 package vanilla sugar powder)
1 yemek kaşığı tereyağı(100 g butter)
Hindistan Cevizi(coconut flakes)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder