Sezonun son reçelleri efenim😂
Malzemeler
Mürdüm Eriği Reçeli için (for plum jam)
Erik 1,5 kg(1 kg+500 g plum)
Şeker 1 kg(1 kg sugar)
büyük kristal limon tuzu(2 big crystal sitric acid)
1 çay kaşığı tereyağı (1 teaspoon butter)
Şeftali Reçeli için(for peach Jam)🍑
Şeftali 1 kg(1 kg peach)
Şeker 800 g(800 g sugar)
2 büyük kristal limon tuzu(2 big crystal sitric acid)
1 çay kaşığı tereyağı (1 teaspoon butter)
Yapılışı
Erikleri bol suyla yıkayın. Bıçakla ortadan ikiye ayırın. Üzerine şekeri düzgün bir şekilde yayın. Bir gece suyunu salana kadar bekletin. Ertesi gün eğer kavanozlayayıp kaldıracaksanız önce kavanozları, kapakları, kepçeyi vs sterilize edin. Ben kaynar suda 1 saat kaynatıyorum ama isterseniz buhar tenceresinde başaşağı veya mikrodalgada sterilize edebilirsiniz. İyice suyunu salan eriklere limon tuzu ve terayağını ekleyin. Kaynamaya bırakın. Köpüklerini ara ara alın. Kıvamı koyulaşınca kavanozların tırtıklı kısmına kadar doldurun. Ağzını temiz bir bezle silin. Kapakların iç kısımlarını da silin. Sıkıca kapatın ve ters çevirin. Bir gece öylece dokunmadan bekletin. Eğer kavanozlamayacaksanız buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Benim reçelim 45 dk da pişti ama bu süre meyvenin su miktarına, ısının kuvvetine göre değişebilir. Baloncuklar daha yavaş fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyorum. Bir tabağa biraz alıp soğutup ortadan ikiye yarınca şerbeti kolay birleşmiyorsa da olmuş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder