Buhar tenceresi olmayanlar kapaklı tavada buharlandırarak ya da haşlayarak pişirebilirler. Blogda bununla ilgili uzun bir yazı paylaşmıştım.
Hamuru için (for dough)
1 yumurta (1 egg)
1 su bardağı su (250 ml water)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
3,5-4 su bardağı un (3 1/2-4 cups flour)
İçi için(For filling)
1 tavuk göğsünün kıyması (grated 1 chicken breast)
2 soğan rendesi (grated 2 onions)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoon blackpepper)
1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)
1 tatlı kaşığı kekik(1/2 tablespoon thyme)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Yarım kahve fincanı zeytinyağı su karışımı (1/4 cup olive oil-water mix)
2 diş rendelenmiş sarımsak (2 cloves of garlic
Soya sosu ve taze rendelenmiş zencefil ben kullanmıyorum ama orjinal tarifinde var(Soy souce and grated ginger, I didn't use but uses in original recipe)
Yapılışı
Öncelikle su, tuz ve yumurtayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp içini hazırlayın. İçi sert değil biraz akışkan olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder