Buharda Tavuklu Çin Mantısı/Chicken Steamed Dumplings

 


Buhar tenceresi olmayanlar kapaklı tavada buharlandırarak ya da haşlayarak pişirebilirler. Blogda bununla ilgili uzun bir yazı paylaşmıştım. 

Hamuru için (for dough)

1 yumurta (1 egg)

1 su bardağı su (250 ml water)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

3,5-4 su bardağı un (3 1/2-4 cups flour)

İçi için(For filling)

1 tavuk göğsünün kıyması (grated 1 chicken breast)

2 soğan rendesi (grated 2 onions)

2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoon blackpepper)

1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)

1 tatlı kaşığı kekik(1/2 tablespoon thyme)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

Yarım kahve fincanı zeytinyağı su karışımı (1/4 cup olive oil-water mix)

2 diş rendelenmiş sarımsak (2 cloves of garlic

Soya sosu ve taze rendelenmiş zencefil ben kullanmıyorum ama orjinal tarifinde var(Soy souce and grated ginger, I didn't use but uses in original recipe)

Yapılışı

Öncelikle su, tuz ve yumurtayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp içini hazırlayın. İçi sert değil biraz akışkan olmalı. 


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Teker teker açın. 1 yemek kaşığı içten koyup istediğiniz şekilde kapatın. Ben hamuru pile pile büktüm.







Tüm bezeler bitince hemen pişirmeyecekseniz dondurucuya, hemen pişirecekseniz yağladiğınız mantı tenceresine dizip su kaynara geldikten sonra 45 dk buharda ya da suda haşlayarak pişirin. Afiyet olsun.



Bunlar da başka şekillerde yapılanlar üzeri fırfırlı gyoza kızartılıp buharlandırarak pişiriliyor. Pilmenin büyüğü şeklindeki Kore mantısı, diğerleri de normal hınkal gibi pile pile büzülerek kapatılıyor. İçi pişiyor merak etmeyin. Bazen deneyenler merak edebiliyor. Aynı zamanda suda da haşlayarak da pişirebilirsiniz.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek