Buzluk İçin Pratik Tariflerler/Derin Dondurucu Fikirleri

 🎃 Balkabağı püresi: Fırınlanmış balkabağımı robotta çekip porsiyonlayarak  cheesecake, kurabiye, pasta, tart ve bebeğinize ek gıda olarak muhafaza edebilirsiniz. Balkabağı pişmiş olduğu için herhangi bir kararma vs sorunu olmuyor ☺️.



Balkabaklı tarifler için 👉🏻Tıkkkk

Lahmacun: Özellikle incecik yapyassı olduğu için
porsiyonlayarak buzluk poşetleri içinde saklayabilirsiniz. Buzlu buzlu çözünmesini beklemeden fırınlarsanız hemen 5 dk da sıcacık sofraya koymalık oluyor 👍🏻.
Lahmacun tarifim için 👉🏻Tıkkk


Pizza: Pizzayı çokça hazırlayıp pişirip poşetleyip buzlukta saklayabilirsiniz. Pişmiş bir gıda olduğu için bozulma tad değişimi vs olmuyor. Büyük tepside yaptıklarımı dilimleyip, küçük boy yaptıklarımı bütün halde donduruyor ihtiyaç olduğunda buzlu buzlu çözülmesini beklemeden fırınlıyorum hemen sıcacık hazır oluyor 🥘🍕
Pizza tariflerim için Tıkkk



Mantı: Her türlü haşlamalık ve buharda pişirmelik mantıyı streç serili tepsiye dizip donduruyorum. Sonra poşetlere porsiyonlayıp havasını aldırarak paketleyip yassı halde üst üste istifleyebilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzlu hâlde mantı tenceresine diziyorum ya da kaynar suya atıyorum. Sadece pişme süresini 10-15 dk fazla tutuyorum o kadar 🥟.
Mantı tariflerim için 👉🏻Tıkkk





Pide: Özellikle yassı olduğu için buzlukta az yer kaplıyor. Pişmiş hâlde porsiyonlayarak poşetlerseniz ihtiyaç olduğunda fırında ısıtarak 2 dk da hazır oluyor.
Pide tariflerim için 👉🏻Tıkkkk




Poğaça/Açma: Pişmiş ve yarı pişmiş olarak her türlü açma poğaçayı poşetleyip doldurursanız istediğiniz zaman çıkarıp fırında ısıtabilirsiniz.
Poğaça tariflerim için 👉🏻Tıkkk





Hazır sebze çorbası harcı: Soğan, kereviz ve havucu soteleyip porsiyonlar halinde buzdolabı poşetinde donduruyorum. İstediğiniz zaman çıkarıp buzlu buzlu kaynatıp blendırdan geçirebilirsiniz ya da tanecikli bırakabilirsiniz. Hazır çorba kolaylığında oluyor 👍🏻.


Aşure: Annem herşeyi derin dondurucusuna stok yaptığı için bende aynı yöntemle aşuremi kaynatıp soğuyunca buzdolabı poşetlerine porsiyonlayarak donduruyorum. Aynı şekilde sıcak dolum yapıp ters çevirerek konserve olarak da saklayabilirsiniz. Her iki metodla da oluyor 👍🏻. Önemli olan nişasta kullanmamanız. Gerekirse buzunu çözdükten sonra eklebilirsiniz. Ben aşurede kullanmıyorum ama tercih meselesi tabiki. 

Portakal ve limon kabuğu rendesi: Kek ve kurabiyeler için hazır rendelenmiş porsiyonlanmış hâlde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Çorba ve yemekler için misket köfte: İster tavuk ister kırmızı et kıymasından köfteler yapıp hafif yağda mühürleyip tepside dondurup aynı mantı da gösterdiğim gibi kilitli poşetlerde muhafaza edebilirsiniz. Çorbalar için çok pratik oluyor. Bir kaselik çıkarıyorum, orta boy tencede 1 çay bardağı şehriye birde limonlu terbiye mis gibi hazır çorba kolaylığında 5 dk da çorbanız hazır oluyor 😋.

Çorbalık tavuk köftesi tarifi için 👉🏻Tıkkk


Dondurucuda hamur saklama: Her türlü mayasız hamuru, çiğ böreği, püf böreğini, fincan böreğini çiğ olarak aralarına streç sererek saklayabilirsiniz. Ben somsa, fincan böreği ve puf böreği hazırlayıp ara ara buzluğa atıyorum. Tarifi bloğumda tarif ara butonuna yazarak okuyabilirsiniz. Ayrıca youtube kanalımda videoları da var.

Mayalı çiğ hamur saklamaya gelecek olursak evet ekşi mayanızı, ekmek hamurunu dondurucuda saklayabilirsiniz fakat ara ara periyodik olarak çıkarıp beslemeniz gerekiyor aksi takdirde mayanızı kaybedebilirsiniz. Biz labaratuvar da ara ara çıkarıp patojen ve indikatör bakterilerimizi besliyorduk. Bazıları yeniden aktifleştirduğimizde arada kaybettiğimiz bakteriler de oluyordu yani donma süresi uzadıkça canlılık azalıyor.

Pişmiş katmer, gözleme ve bazlama: Çokça hazırlayıp kahvaltıya çıkarmak çok pratik oluyor. Özellikle haşhaşlı katmeri buzluğa arada atmayı daha çok tercih ediyorum 

Rendelenmiş Elmalı Tart Harcı ve Çilek Püresi: Elmayı rendeleyip, şekerleyip 5 dk pişirerek buzluk kutularına koyuyorum istediğim zaman bir tart hamuru yoğurup hızlıca tart yapabilirsiniz.

Çileği 🍓 rondoda çekip şekerleyip 5 dk pişirin. Buzdolabı poşetlerine doldurarak tart, kurabiye ve Cheesecake ler için döndürebilirsiniz.

Börek Harcı: Özellikle patatesli börek harcını önceden hazırlayıp börek yapacağım zaman çıkarıp çözdürerek kullanıyorum pratik oluyor 👍🏻.

Çorbalık haşlanmış nohut ve kuru fasulye: Sadece çorba için değil piyaz yapacağım zaman aşure yapacağım zaman da kullanıyorum.

Pasta yapmaya hazır dilimlenmiş pandispanya, muffin, mozaik pasta, elmalı tart da zaman zaman buzlukta saklandığım gıdalardan. Şimdilik bu kadarı aklıma gelenlerden. Ara ara bu yazımı güncellemeyi düşünüyorum 😊. Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım. Hoşçakalın 🙋🏼‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek