Haşhaşlı Açma Tarifi


 Malzemeler

Hamuru için (for dough)

1 su bardağı süt (1 cup milk)

1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)

1 su bardağı su (1 cup water)

Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)

2 yumurta akı (2 egg whites)

1 tatlı kaşığı maya(1/2 tablespoon dried yeast)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)

7+? Su bardağı un (7+? Cups milk)

Arasına(for filling)

Yarım pkt haşhaş ezmesi (250 g poppy seed butter)

1-1,5 su bardağı kadar sıvıyağ (1-1 1/2 cups vegatable oil)


Üzerine 2 yumurta sarısı+susam(2 egg yolks+sesame seeds)

Yapılışı

Sıvı malzemeleri, bir miktar unu ve mayayı iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Tuz ve kabartma tozunu bu aşamada ekleyin. Mayalanmaya bırakın. Haşhaş ezmesini ve sıvıyağı ezin. Çok akışkan olmasın açmayı burarken alabilir. 



Hamurda bezeler koparıp yuvarlayın. Oval şekilde açın. Haşhaşını sürüp rulo yapın. 


Bir ucunu bir yöne diğer ucunu başka yöne doğru burun. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin. 



Tepsiye dizip 40 dk tepsi mayasını aldırın. Yumurta sarısını sürün ve susamını serpin. 180 C de pişirin. Afiyet olsun.







Bunlar da daha sıkışık yerleştirdiğim açmalarım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek