Malzemeler
Hamuru için (for dough)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
1 su bardağı su (1 cup water)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
2 yumurta akı (2 egg whites)
1 tatlı kaşığı maya(1/2 tablespoon dried yeast)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
7+? Su bardağı un (7+? Cups milk)
Arasına(for filling)
Yarım pkt haşhaş ezmesi (250 g poppy seed butter)
1-1,5 su bardağı kadar sıvıyağ (1-1 1/2 cups vegatable oil)
Üzerine 2 yumurta sarısı+susam(2 egg yolks+sesame seeds)
Yapılışı
Sıvı malzemeleri, bir miktar unu ve mayayı iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Tuz ve kabartma tozunu bu aşamada ekleyin. Mayalanmaya bırakın. Haşhaş ezmesini ve sıvıyağı ezin. Çok akışkan olmasın açmayı burarken alabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder