🎃Balkabaklı Çikolatalı Biskotti/ Pumpkin Gingerbread Biscotti/Тыквенный имбирный пряник Бискотти

 



Malzemeler

3 yumurta(3 Eggs)

1,5 su bardağı şeker(1 1/2 cups sugar)

1 su bardağı sıvıyağ(1 cup vegatable oil)

1 su bardağı balkabağı püresi(1 cup Pumpkin pureé)

1 çay bardağı damla çikolata(1/2 cup chocolate chips)

1 çay kaşığı tarçın(1 teaspoon cinnamon)

Yarım çay kaşığı toz zencefil(1/2 teaspoon ginger powder)

2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)

3 çay kaşığı kabartma tozu(3 teaspoons baking powder)

3 silme su bardağı un(3 cups flour)

Yapılışı

Yumurta, balkabağı, şeker, tarçın, zencefil ve vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyin çırpın. 



Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son damla çikolataları ekleyin ve karıştırın.



Kıvamı cıvık olmalı. Spatula ile yağlı kağıda iki uzun somun şeklinde yayın. 180 C de 25 dk pişirin. Yarım saat soğutun. 


Dilimleyin. Tekrar 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek