Pilmen ve Yağ Mantısı/Pelmeni/пельмени

 


Malzemeler

Hamuru için

🥟1 su bardağı su(250 ml water)

🥟1 yumurta(1 egg)

🥟1 tepeleme tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)

🥟3,5-4 su bardağı un(3 1/2-4 cups flour)

İçi için (for filling)

🥟2 büyük boy patatesin püresi (mash of two big size patatoes)🥔

🥟1 soğan (1 chopped onion)🧅

🥟1 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

🥟1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)

🥟1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)

🥟Sıvıyağ (vegatable oil)

Yapılışı

Su, yumurta, tuz ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.


Patatesleri kaynatıp püre yapın. Soğanları küp küp doğrayın. Tavada kavurun. Baharatları ekleyin.



Hamuru un serperek açabildiğiniz kadar açın. 


Bir bardakla yuvarlaklar kesin.



Ortasına harçtan koyup D şeklinde birleştirin.


İki ucunu birleştirip fotoğraftaki gibi şekil verin.


Hemen pişirmeyecekseniz streç serili tepsiye dizin ve buzluğa koyun. Sonrasında kilitli poşete koyarak muhafaza edebilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp buzlu buzlu kaynar suda haşlayarak pişirebilirsiniz.



Bunlar da yağ mantısı. Aynı hamur ve içten D şeklinde küçük mantıları yağda kızartın. Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Üstelik küçük ve yassı olduğu için hemencecik kızarıyor. Yanındakiler balkabağı kızartması 🎃






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek