Malzemeler
Hamuru için
🥟1 su bardağı su(250 ml water)
🥟1 yumurta(1 egg)
🥟1 tepeleme tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)
🥟3,5-4 su bardağı un(3 1/2-4 cups flour)
İçi için (for filling)
🥟2 büyük boy patatesin püresi (mash of two big size patatoes)🥔
🥟1 soğan (1 chopped onion)🧅
🥟1 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
🥟1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)
🥟1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)
🥟Sıvıyağ (vegatable oil)
Yapılışı
Su, yumurta, tuz ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Patatesleri kaynatıp püre yapın. Soğanları küp küp doğrayın. Tavada kavurun. Baharatları ekleyin.
Bir bardakla yuvarlaklar kesin.
İki ucunu birleştirip fotoğraftaki gibi şekil verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder