Malzemeler
1 çay bardağı şehriye (1/2 cup vermicelli)
1 yemek kaşığı domates salçası (1 tablespoon tomato paste)
1 yemek kaşığı biber salçası (1 tablespoon red pepper paste)
Sıvıyağ (vegatable oil)
2 diş sarımsak (2 cloves of garlic 🧄)
Nane (peppermint)
1 kase pirinçli çorbalık misket köfte (1,5 cup Meatball)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Terbiyesi için (for tempering)
1 yumurta (1 egg)
1 limon suyu (juice of 1 lemon) 🍋
3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)
Yapılışı
Çorbalık misket köfte için videoma bakabilirsiniz 👇🏻. Ben çokça önceden hazırlayıp kaseyi daldırıp kullanıyorum.
Terbiyesi için yumurta, limon suyu ve unu biraz su ile birlikte çırparak açın.
Afiyet olsun.
Not: Arpa şehriye, erişte, kesme hamur ekleyecekseniz köftelerle birlikte, eğer tel şehriye ilave edecekseniz terbiye ile birlikte ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder