Terbiyeli Şehriyeli Köfte Çorbası/ Meatball Vermicelli Soup

 


Malzemeler

1 çay bardağı şehriye (1/2 cup vermicelli)

1 yemek kaşığı domates salçası (1 tablespoon tomato paste)

1 yemek kaşığı biber salçası (1 tablespoon red pepper paste)

Sıvıyağ (vegatable oil)

2 diş sarımsak (2 cloves of garlic 🧄)

Nane (peppermint)

1 kase pirinçli çorbalık misket köfte (1,5 cup Meatball)

1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Terbiyesi için (for tempering)

1 yumurta (1 egg)

1 limon suyu (juice of 1 lemon) 🍋

3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)

Yapılışı

Çorbalık misket köfte için videoma bakabilirsiniz 👇🏻. Ben çokça önceden hazırlayıp kaseyi daldırıp kullanıyorum.



Derin bir tencereye sıvıyağ ve salçaları alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak su ve tuz ilave edip kaynatın. Köfte ve arpa şehriyeyi ilave edip iyice şişene kadar kaynatın.

Terbiyesi için yumurta, limon suyu ve unu biraz su ile birlikte çırparak açın.


Birkaç kepçe çorba suyundan terbiyeye ekleyip karıştırın. Tencereye aktarıp koyulaşana kadar pişirin. Sarımsak rendesi ekleyin. Altını kapatıp naneyi ekleyin. Karıştırın.
Afiyet olsun.

Not: Arpa şehriye, erişte, kesme hamur ekleyecekseniz köftelerle birlikte, eğer tel şehriye ilave edecekseniz terbiye ile birlikte ekleyin. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek