Merhabalar. Bugün Asya ülkelerinin çoğunda kapalı pazar yerlerinde satılan, evlerde mantı, pilav ve et yemeklerinin yanında yapılan oldukça meşhur Kore Usulü Lahana Havuç Salatası tarifim var. Kore salataları Türk devletlerinde ve Rusya da oldukça meşhurdur efendim. Üstelik baharat karışımları hazır paketlerde her yerde köy bakkallarında bile satılır. Ben hazır baharat karışımını sevmediğim için kullanmıyorum fakat Antalya'da Rus bakkallarında bulabilirsiniz. Bu salatada 70 derecelik sirke ve 1 yemek kaşığı soya sosu kullanılıyor. Bende üzüm sirkesi olduğu için onu kullandım ve soya fasulyesinin artık GDO suz olmadığına inandığım ve bildiğim için kullanmıyorum. Ama isteyen ekleyebilir. Çok lezzetli bir salata hazır mevsimi gelmişken bol bol tüketmek lazım. Lahanayı parçaladiktan sonra beklettiğimiz için sülfaron oluşumunu teşvik etmiş oluyoruz👍🏻. Bu salata yapıldığında annem kök kısmını her zaman bana ayırırdı 😀.
Malzemeler
1 büyük beyaz lahananın çeyreği (quarter of 1 huge size Cabbage)
3 büyük boy havuç(3 big size carrots) 🥕
1 soğan (1 onion)🧅
4 diş sarımsak (4 cloves of garlic)🧄
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1 tablespoon red pepper powder)
2 çay kaşığı kişniş tohumu tozu (2 teaspoons coriander seed powder)
1,5 çay kaşığı karabiber (1 1/2 teaspoons blackpepper)
75 ml sıvıyağ (75 ml vegatable oil)
3 yemek kaşığı sirke (1 tablespoon 70% vinegar or 3 tablespoons %6 grape vinegar)
Yapılışı
Lahanayı doğrayın. Çok büyük damarlarını ayırın salata için kullanmayın.
Soğanı doğrayıp sıvıyağda iyice kavurun. Yağ çok kızgın olmalı bu önemli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder