Merhabalar. Daha önce benzerlerini paylaştığım tatlı mayalı çöreklerim efendim. İç olarak vanilya puding, elmalı harç, reçel, karamelize süt reçeli, un helvası kullanabilirsiniz. Annem genellikle elmalı harç ve ayva reçeli ile yapardı ve sıvıyağ kullanmazdı. Ben evdekiler seviyor diye çikolatalı yapıyorum ve bazen hamura kaymak ya da krema katıyorum. Öyle yumuşak ve hafif ki çayla harika oluyor 👍🏻
🥐2,5 su bardağı süt(2 1/2 cups milk)
🥐1 çay bardağı şeker(1/2 cup sugar)
🥐1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)
🥐3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı(75 g melted butter)
🥐3 yumurta birinin sarısı üzerine(2 eggs+1 egg white)
🥐1 pkt maya(1 tablespoon instant yeast)
🥐3 pkt vanilya(3 packages vanilla sugar powder)
🥐Un(Flour)
İçi için(for filling)
🥐3 su bardağı süt(3 cups milk)
🥐4 yemek kaşığı un(4 tablespoons flour)
🥐 9 yemek kaşığı şeker(9 tablespoons sugar)
🥐3 yemek kaşığı kakao(3 tablespoons kakao powder)
🥐1 yemek kaşığı tereyağı(25 g butter)
🥐Yarım pkt bitter çikolata(40 g bitter chocolate)
Üzerine 1 yumurta sarısı+1 kahve fincanı süt+1 tatlı kaşığı şeker(1 egg yolk, 1/4 cup milk+1/2 tablespoon sugar to bruss)
🥐Pudra şekeri(powdered sugar for decoratiom)
Yapılışı
Öncelikle dolgu için süt, un, şeker ve kakaoyu iyice çırpın ve koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Bir başka şekil için bezeyi açın. Bir kenarına içten koyun. Kenarlarını birleştirip rulo yapın.
🍩Şekerli tatlı poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken yazısı için 👉🏻Tık
🍩Şekerli bezeli mini pizza tarifi için 👉🏻Tıkk
🍩Pastacı kremalı şekerli poğaça tarifi için
👉🏻Tıkk
🍩 Reçelli fıstıklı rulo ponçik tarifi için
👉🏻Tıkk
🍩 Ekşi mayalı şekerli lorlu tatlı nokul tarifim için 👉🏻Tık
🍩 Ekşi mayalı donat tarifi için 👉🏻Tıkk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder