Malzemeler
2 su bardağı süt(2 cups milk)
2 yumurta(2 eggs)
1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 vegatable oil)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1 su bardağı aktif ekşi maya(1 cup activated sourdough starter)
7+? Su bardağı un(7+? Cups flour)
1 çay bardağı şeker(1/2 cup sugar)
1 çay kaşığı tuz(1 teaspoon salt)
Glazür için (For glaze)
2 yumurta akı (2 egg whites)
1,5-2 bardak pudra şekeri (1 ½- 2 cups of powdered sugar)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Tarçınlı Şeker
3/4 su bardağı şeker (3/4 cup sugar)
1 çay kaşığı tarçın (1 teaspoon cinnamon powder)
Yapılışı
Öncelikle ekşi mayayı bir gün önceden besleyin. Ben kışın iki gün önceden birer gün arayla besliyorum ancak kendine geliyor maya. Bu defa hava sıcak olduğu için günde 2 defa besleyerek kullandım 😃. Yakın tarihte beslerseniz ve hava sıcaksa sorun olmuyor. Siz artık nasıl uygun görürseniz.
Sonrasında bolca unladığınız tezgahta açın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder