Merhabalar bugün acaba nasıl olur diye demlikte kalan çayı değerlendirmek için yaptığım birazda Hintlilerin zencefilli sütlü çayından esinlendiğim harika bir pudding oldu 😀. Yiyenler karamelli zannettiler mutlaka zencefil katmayı unutmayın.
Malzemeler
1 su bardağı çay demi(1 cup dark black tea)
3 su bardağı süt(3 cups milk)
10 yemek kaşığı şeker(10 tablespoons sugar)
3 yemek kaşığı nişasta(3 tablespoons starch)
2 yemek kaşığı un(2 tablespoons flour)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1 yemek kaşığı tereyağı(1 tablespoon butter)
1 çay kaşığı toz zencefil(1 teaspoon ginger powder)
Yapılışı
Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri çırparak bir tencerede karıştırın. Ocağa alın. Koyulaşana kadar pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve karıştırarak çırpın. Sonrasında kaselere paylaştırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder