Konserveden Karadut Limonatası Nasıl Yapılır?/ How to Make Canned Black Mulberry Lemonade

 


Merhabalar. Geçen yaz taze meyveden şimşak karadut limonatası nasıl yapılır onu paylaşmıştım. 🍇Tarifi için👉🏻Tıkkk

Ben yazdan hazırladığım karadut konservemi kullandım ama siz isterseniz vişne, çilek konservesi veya taze meyveler ile de yapabilirsiniz. Şekeri isteğinize göre daha az veya çok ekleyebilirsiniz. Soğuk kaynatılmayan bir içecek olduğu için tadlandırıcı ekleyip hiç şeker de kullanmayabilirsiniz 

Malzemeler

Yarım konserve şişesi karadut, 500 ml lik şişe veya 350 g koyu renkli taze meyve (350 g Canned mulberry or any kind of berry)

2 limonun dış sarı kabuğu ve dilimleri (zest of 2 lemons and slices)

2 büyük diş limon tuzu (2 big crystal citric acid)

1 çay bardağı şeker (1/2 cup sugar)

4 L su(4 L water)

Yapılışı

Limonun dış sarı kabuğunu incecik soyun. Beyaz kabuklarını ayırın zira acılık veriyor. Çekirdeklerini çıkarıp dilimlere ayırın. Rondoda çekin. 





Karadutu da ekleyip çekin. 


Bir kâseye aktarın. Üzerine limon tuzu ve suyunu ilave edin. En az 5-6 saat buzdolabında bekletin. Karışımı süzgeçten geçirin. Şekeri ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek