Mannik/манник

 


Merhabalar. Bugün çok pratik evde un kalmadığında yapılabilecek bir tarifim var. Özelliği içinde hiç un kullanılmaması. Bizim revaniyi andırıyor ama şerbetsiz versiyonu. Vanilyalı olanı çok yapılsa da balkabaklı ve haşhaşlı versiyonları da oldukça yaygın. İsmi Rusça da irmikden geliyor. Niye böyle ismi var demeyin 😂. Tüm eski sovyet ülkerinde orta asya Türk devletlerinde çok yapılan hafif bir tatlı kek arası birşey 🤗. Bazı yerlerde yoğurt yerine kefir de kullanılır.


Malzemeler

2 yumurta(2 eggs)

1 su bardağı şeker(1 cup sugar)

1 su bardağı su(1 cup water)

3 yemek kaşığı yoğurt(3 tablespoons yoghurt)

1,5 su bardağı irmik(1,5 cup semolina)

1 pkt kabartma tozu ( 1 package baking powder)

1 pkt vanilya(1 package vanilla sugar powder)

1 limonun kabuğu ve içi(zest and juice of 1lemon) 

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu(1/2 tablespoon poppy seed)

Yapılışı

Yumurta, şeker, limonun renkli kabuğunu ve çekirdekleri alınmış kısmı, yoğurt, su hepsini blendırdan geçirin. En son irmik, kabartma tozu, vanilya ve haşhaş tohumunu ekleyip tekrar çekin. Yağlanmış borcama aktarın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek