Malzemeler
🍓Yarım kg çilek veya yarım kg çilek konservesi (500 g strawberry or 1 canned strawberry)
🍓2 limonun sarı kabuğu ve içi (zest of 2 lemons and juice)
🍓2 L su(2 L water)
🍓2 diş limon tuzu (2 crystals citric acid)
🍓1 çay bardağı şeker, ben kullanmadım (1/2 cup sugar, optional)
Yapılışı
Limonun renkli kabuğunu keskin bir bıçakla incecik soyun.
Beyaz kabuklarını soyup atın. Çekirdeklerini ve saplarını da çıkarıp atın.
Ayıklanmış limon ve kabuğunu , çileği blendırdan geçirin.
Bir kaba aktarın.
Üzerine limon tuzu ve suyu ekleyip karıştırın.
Kapatıp en az 5 saat benim tavsiyem 1 gece buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp süzün.
Şekeri süzdükten sonra ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder