1 su bardağı süt(1 cup milk)
Yarım su bardağı şeker(1/2 cup sugar)
Yarım pkt instant maya(1/2 tablespoon instant yeast)
1 yumurta(1 egg)
50 g erimiş tereyağı(50 g melted butter)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1 limonun kabuğunun rendesi(Zest of 1 lemon)
2,5-3 Su bardağı Un(2,5-3 cups flour)
Pastacı kreması için(patisserie pastry cream)
2 su bardağı süt (500 ml milk)
3 yemek kaşığı nişasta(3 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un(1 tablespoon flour)
8 yemek kaşığı şeker(8 tablespoons sugar)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
2 yemek kaşığı tereyağı(2 tablespoons butter)
3 yumurta sarısı(3 egg yolk)
Üzerine pudra şekeri(powdered sugar to dust)
Yapılışı
Öncelikle pastacı kreması için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede çırparak karıştırın.
Göz göz olana kadar dibini çırparak pişirin ki dibine yapışmasın. Koyulaşıp fokurdamaya başlayınca hemen ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
Tereyağı eriyene kadar çırparak karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp soğumaya bırakın ki kabuk bağlamasın.
Hamuru için süt, şeker ve bir miktar unu iyice karıştırın.
Eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yumuşak kesinlikle katı olmayan biraz ele yapışan bir hamur yoğurun.
Unu fazla katarsanız poğaçalarınız kaskatı olur. Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Tatlı hamurları daha uzun süre bekletmek gerekir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeleyin.
Bezeleri uzunca hatta mümkünse oval bir şekilde açın. Bir ucuna bir kaşık pastacı kremasından koyup kıvırın. Kenarını bastırın. Diğer ucuna doğru şerit şeklinde kesin ve rulo yapın.
Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizin. Üzerini örtüp 35-40 dk tepsi mayası aldırın. 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri ekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder