🥜Reçelli Fıstıklı Tatlı Rulo Ponçik Poğaça/Şekerli Poğaça/Marmelade Peanut Rogaliki


 




Hamuru için(for dough)

1 su bardağı süt(1 cup milk)

Yarım su bardağı şeker(1/2 cup sugar)

Yarım pkt instant maya(1/2 tablespoon instant yeast)

1 yumurta(1 egg)

50 g erimiş tereyağı(50 g melted butter)

2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)

1 limonun kabuğunun rendesi(Zest of 1 lemon)

 2,5-3 Su bardağı Un(2,5-3 cups flour)


İçi için (for filling)

Kayısı marmeladı (apricot marmelade)

Fıstık içi (chopped peanut)


Üzerine pudra şekeri(powdered sugar to dust)

Yapılışı

Hamuru için süt, şeker ve bir miktar unu iyice karıştırın.



Eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karıştırın.Azar azar un ilave ederek yumuşak kesinlikle katı olmayan biraz ele yapışan bir hamur yoğurun.



Unu fazla katarsanız poğaçalarınız kaskatı olur. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin.

 

Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Tatlı hamurları daha uzun süre bekletmek gerekir.



Mayalanan hamuru merdane ile açabildiğiniz kadar açın. 



Hamuru önce dörde sonra da her bir çeyreği  üç eşit parçaya bölün.


Üzerine birer çay kaşığı marmelat sürün.


Marmeladın akmaması için üzerine fıstık kırıkları serpin.


Elimde biraz bezem vardı bazılarına hindistan cevizli bezemden de birer parça ekledim.


Üçgenleri rulo yapın. Geniş kenarına bıçakla bir çentik atarsanız daha kolay ve geniş açılı rulo elde edersiniz. Üzerini örtüp 35-40 dk mayalamaya bırakın. 180 C fırında pişirin.



Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis edin. Afiyet olsun.








Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek