Hamuru için(for dough)
1 su bardağı süt(1 cup milk)
Yarım su bardağı şeker(1/2 cup sugar)
Yarım pkt instant maya(1/2 tablespoon instant yeast)
1 yumurta(1 egg)
50 g erimiş tereyağı(50 g melted butter)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1 limonun kabuğunun rendesi(Zest of 1 lemon)
2,5-3 Su bardağı Un(2,5-3 cups flour)
İçi için (for filling)
Kayısı marmeladı (apricot marmelade)
Fıstık içi (chopped peanut)
Üzerine pudra şekeri(powdered sugar to dust)
Yapılışı
Hamuru için süt, şeker ve bir miktar unu iyice karıştırın.
Eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karıştırın.Azar azar un ilave ederek yumuşak kesinlikle katı olmayan biraz ele yapışan bir hamur yoğurun.
Unu fazla katarsanız poğaçalarınız kaskatı olur. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin.
Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Tatlı hamurları daha uzun süre bekletmek gerekir.
Mayalanan hamuru merdane ile açabildiğiniz kadar açın.
Elimde biraz bezem vardı bazılarına hindistan cevizli bezemden de birer parça ekledim.
Üçgenleri rulo yapın. Geniş kenarına bıçakla bir çentik atarsanız daha kolay ve geniş açılı rulo elde edersiniz. Üzerini örtüp 35-40 dk mayalamaya bırakın. 180 C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder