Merhabalar. Bugün de farklı bir tatlı poğaça tarifim var. Beyaz dolgu olarak tvarog denilen kesmikli bir cheesecake harcı kullanılıyor. Benim elimde olmadığı için hindistan cevizli mereng yaptım 😀 iyi ki de yapmışım lezzeti ikiye katlandı. Poğaça değil resmen pasta oldu. Kolache, vatruşki, buloçki artık ne derseniz tüm Slav ve Türk devletlerinde çok bilinen bir çörek kendileri mutlaka bir şans verin 🙋🏼♀️. Kenarları şişkince
Hamuru için
1 su bardağı süt(1 cup milk)
Yarım su bardağı şeker(1/2 cup sugar)
Yarım pkt instant maya(1/2 tablespoon instant yeast)
1 yumurta(1 egg)
50 g erimiş tereyağı(50 g melted butter)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1 limonun kabuğunun rendesi(zest of 1 lemon)
2,5-3 Su bardağı Un(2,5-3 cups flour)
🥥Hindistan Cevizli Dolgu için (for coconut filling)
3 yumurta akı(3 egg whites)
Yarım su bardağı pudra şekeri (100 g powdered sugar)
1 su bardağı hindistan cevizi(1 cup coconut flakes)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1 çimdik tuz(1 pinch of salt)
Ortasına koyu kıvamlı karadut reçeli (black mulberry Jam)
Üzerine pudra şekeri(powdered sugar to dust)
Yapılışı
Hamuru için süt, şeker ve bir miktar unu iyice karıştırın.
Eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
Karıştırın.Azar azar un ilave ederek yumuşak kesinlikle katı olmayan biraz ele yapışan bir hamur yoğurun.Unu fazla katarsanız poğaçalarınız kaskatı olur.
Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Tatlı hamurları daha uzun süre bekletmek gerekir.
Beze için yumurta aklarını ve bir pinçik tuzu kaba aktarın. Çırpmaya başlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder