Fırında Sebzeli Tavuk Kelebek/Vegatable Chicken Butterfly
Kesinlikle ramazan için kenara not edilmesi gereken bir tarif. Resmen tavuk güveç kokuyor keşke kokusunu iletebilseydim. Baget ile de yapabilirsiniz. Tavuğun koyu renkli etli olan her kısmıyla güzel olur. Hazırlanması çok basit ve bir o kadar gösterişli ve sağlıklı. Yanına bir pilav ve çorba ile kalabalık misafir bile ağırlanır.
Prepare the all Ingredients like pic and bake at preheated 200 C in oven. Enjoy!
Malzemeler
1 paket kelebek (1 package chicken Butterfly that cuts from chicken back part or u May use chicken lamb)
3 soğan (3 onions as cutted half circles)
4 adet domates (4 tomatoes)
Yarım kilo kadar biber (500 g pepper)
Tuz (salt)
Zeytinyağı (olive oil)
Yapılışı
Soğanları halka halka doğrayın. Tepsinin en altına döşeyin. Biberleri doğrayın. Tuzlayın. Soğanların üzerine yayın. Kelebekleri yıkayıp en üstte fotoğraftaki gibi döşeyin. Domatesleri halka halka kesip kenarlara dizin. En üstte de biraz tuz serpip. Zeytinyağı gezdirin. Çok fazla zeytinyağına gerek yok zaten kelebekler yağını salıyor. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder