Fırın Poşetinde Baharatlı Kebap/Turkish Spicy Kebab in Baking Bag
Bir önceki paylaşımda fırına girmeden önceki halini paylaştığım paylaşımın pişmiş hali efenim😋 👉incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler👈
Malzemeler
1 kilo küçük küçük doğranmış et (Kg cutted meat as small size)
2 çay kaşığı zerdeçal(2 teaspoons turmeric)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (1/2 red pepper powder)
Yarım tatlı kaşığı kekik (1/4 tablespoon thyme)
1 çay kaşığı yenibahar (1 teaspoon allspices)
Yarım tatlı kaşığı kimyon (1/4 tablespoon cumin)
6-7 diş sarımsak(6-7 cloves Of garlic)
1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)
Directions
Stir all the ingredients. Transfer to baking bag. Make little one hole with knife on the baking bag surface. Bake at preheated 200 C in oven for 1 hour. Also I Baked the patatoes by same method. Enjoys.
PS:There are many kinds of kebabs in Turkish Cuisine. These methods is one of the most practical ways to make kebabs.
Stir all the ingredients. Transfer to baking bag. Make little one hole with knife on the baking bag surface. Bake at preheated 200 C in oven for 1 hour. Also I Baked the patatoes by same method. Enjoys.
PS:There are many kinds of kebabs in Turkish Cuisine. These methods is one of the most practical ways to make kebabs.
Yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırın. Fırın poşetine etleri doldurup ağzını bağlayın. En üstüne küçük bir delik açın. Fazla delik açmayın. Bir küçük delik yeterli oluyor. Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Afiyet olsun.
Not:Patatesleri de fırın poşetinde pisirdim. Harika oldular. Bu kadar çok patates bu kadar kısa sürede kendi buhariyla daha iyi pisimez! Tarifimde ne tuz ne yağ ne de su ilavesi yapmadım. Tuzu servis ederken ekleyin. Yoksa et sertleşir.
Bütün malzemeyi karıştırın. Fırın poşetine etleri doldurup ağzını bağlayın. En üstüne küçük bir delik açın. Fazla delik açmayın. Bir küçük delik yeterli oluyor. Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Afiyet olsun.
Not:Patatesleri de fırın poşetinde pisirdim. Harika oldular. Bu kadar çok patates bu kadar kısa sürede kendi buhariyla daha iyi pisimez! Tarifimde ne tuz ne yağ ne de su ilavesi yapmadım. Tuzu servis ederken ekleyin. Yoksa et sertleşir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder