🍜Tavuk Köfteli Balkabaklı Noodle Çorbası🍜

 




Malzemeler

Köftesi için (for meatball)

700 g tavuk göğsü (700 g chicken breast)

1 büyük soğan (1 Onion)

1 yumurta (1 egg)

4-5 dilim ekmek (4-5 slices)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

1 yemek kaşığı kimyon (1 tablespoon cumin)

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)

1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)

1 çay kaşığı köri(1 teaspoon curry)

Yarım çay kaşığı yenibahar (1/2 teaspoon allspices)


Sıvıyağ (vegatable oil)


1 soğan (1 Onion)

1 patates (1 patato)

1 havuç (1 carrot)

1 L balkabağı Konservesi, 2 dilim de kullanılabilir(1 Canned Pumpkin)

Tuz (salt)

Sıcak su (boiled Water)

1 pkt noodle (1 package noodle)

Yapılışı

Tavuk göğsünü, soğanı ve ekmek dilimlerini rondoda çekin. Bir kaseye aktarıp üzerine yumurta ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp una bulayın ve tepsiye aktarın.




Köfteleri yarı kızartıp ayrı bir kaseye alın.




Aynı tencerede soğan, havuç ve patatesi kavurun. Eğer taze balkabağı kullanacaksanız onu bu aşamada ekleyin.





Üzerine balkabağı konservesi ve suyunu ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin.




Blenderdan geçirin ve köfteleri ekleyip kaynamaya bırakın. Tuzunu ekleyin.




Servis etmeden 10 dk önce noddle ekleyin. Karıştırarak kaynatın.



Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek