Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
🍔🌭Sandviç ve Hamburger Ekmeği/How to Make Sandvich and Hamburger Bread
Merhabalar bugün sizlere 💯 de 💯 garantili çok memnun kaldığım bir tarifim var. Çokça hazırlayıp buzluğa atmalık, hazır satılanlardan eksiği yok lezzet fazlası var. Hazır satılanlar tatlı ile tuzlu arasında bir tadda olduğu için yiyemiyorum 😫. Evde yapılan ekmek gibisi yok gerçekten. Tadan herkesten övgüler aldığım yumuş yumuş ekmeklerdir kendileri😀
Malzemeler
2 su bardağı süt(2 cups milk)
1 su bardağı su(1 cup water)
1 pkt maya(1 tablespoon instant yeast)
1 yemek kaşığı şeker(1 tablespoon sugar)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı(2 tablespoon melted butter)
1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
7 su bardağı Un(7 cups flour)
Üzerine(for top of breads)
Süt (milk)
Susam(sesame seeds)
Yapılışı
Süt, su, şeker ve bir miktar unu karıştırın.
Eritilmiş tereyağını ve tuzunu ekleyip azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru hemencecik bezelere ayırın.
Bezelerin altına ve üstüne biraz un serpiştirin. Üzerini örtüp 20 dk dinlendirin.
Sandviç ekmeği için bezeleri yumruklayarak açın.
İki kenarlarını ortaya rulo yapıp birleştirin. Kenarlarını da birleştirin.
Somun şekli verdiğiniz ekmekleri tepsiye alın.
Üzerini örtüp 1 saat 15 dk kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan sandviç ekmeklerine söndürmeden fırça ile süt sürün. 180 C fırında bir kap su ile birlikte pişirin. Ekmeğin kabarması için buhar önemli. Ben soğuk fırına sürüyorum fırın ısınırken de kabarıyor.
Hamburger ekmekleri için ise 20 dinlenen bezeleri tepsiye alın.
Üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın. Ekmeğin yukarı doğru aşırı biçimsiz kabarmaması için bu aşama önemli.
Üzerini örtüp 1 saat 15 dk kadar mayalanmaya bırakın.
Üzerine fırça ile süt sürün ve susam serpin. Susam kavrulmuş olursa daha lezzetli oluyor. Çiğ susamı fırında ala tavlı kavuruyorum öyle saklıyorum.
180 C fırında pişirin.
Pişen ekmeklerinizin üzerine temiz bir mutfak havlusu sererek soğumaya bırakın.
Ekmeklerinizi ortadan keserek istediğiniz gibi doldurun. Ben mayonez, soğan, domates, marul ve sucuk tercih ettim. Dilerseniz karnabahar, mercimek ve tavuk köftesi kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder