Baharatlı Mercimek Köftesi


Mercimek Köftesi




Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek (1 cup red Lentil)
Kaynar su (boiled water)
1,5 su bardağı köftelik bulgur (1,5 cup Turkish köftelik bulgur, u can buy Turkish markets)
3 yemek kaşığı tepeleme Salça (1/4 cup Tomato paste)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)
9 adet küçük boy soğan ya da 4 büyük boy soğan (9 small size onions or 4 big size big size onions)
2 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
1 çay kaşığı zerdeçal (1 teaspoon turmeric)
1 çay kaşığı köri (1 teaspoon curry)
1 tatlı kaşığı kimyon (1/2 tablespoon cumin)
2 çay kaşığı yenibahar (2 teaspoon allspices)
Yarım demet maydanoz (half a bunch of parsley)

Yapılışı


Mercimekleri yıkayıp haşlayın. Lapa olması gerekiyor.




 Üzerine bulguru ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Soğumaya bırakın. 



Soğanları rondodan geçirin ya da rendeleyin. Tavada sıvı yağ da kavurun. Salçayı ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Mercimekli karşıma ekleyin. Karıştırın.




 Baharatlari ve maydanozları ekleyin. 





Köfte şekli verip servis edin. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek