BARBUNYA PİLAKİ

BARBUNYA PİLAKİ



Malzemeler
3 su bardağı barbunya ( 3 cups of dark kidney beans)
4 soğan(4 onions)
4 diş sarımsak (4 cloves of garlic )
Tuz (salt)
2 havuç (2 carrots)
3 yemek kaşığı salça (3 tablespoons tomato paste)
Zeytinyağı ( olive oil)


Yapılışı
Barbunyaları yıkayın.Üzerine sıcak su döküp 1 gece ya da yarım gün kadar bekletin. Gerekirse tekrar su ilavesi yapın. Barbunyaları haşlayın. 


Soğanları küp küp doğrayın ve yağda kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurun. 



Havuçları küp küp doğrayın ve kaynayan barbunyalara ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar kaynatın.

Soğanları ve sarımsak rendesini ve tuzunu ilave edin.



Malzemeler iyice birbirine karışana kadar kaynatın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek