BARBUNYA PİLAKİ
Malzemeler
3 su bardağı barbunya ( 3 cups of dark kidney beans)
4 soğan(4 onions)
4 diş sarımsak (4 cloves of garlic )
Tuz (salt)
2 havuç (2 carrots)
3 yemek kaşığı salça (3 tablespoons tomato paste)
Zeytinyağı ( olive oil)
Yapılışı
Barbunyaları yıkayın.Üzerine sıcak su döküp 1 gece ya da yarım gün kadar
bekletin. Gerekirse tekrar su ilavesi yapın. Barbunyaları haşlayın.
Soğanları küp küp doğrayın ve yağda
kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurun.
Havuçları küp küp doğrayın ve kaynayan barbunyalara
ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar kaynatın.
Soğanları ve sarımsak rendesini ve tuzunu ilave edin.
Malzemeler iyice birbirine karışana kadar kaynatın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder