Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
Patates çorbası/Patato Soup
Patates çorbası/Patato Soup
Herkese merhaba! Bugün size tam da bir kış çorbası tatifim var. Özellikle kemik suyunu mümkün mertebe evden eksik etmemek lazım. İçerdiği yüksek kollajen kemik gelişimi için ve cilt yaşlanmasını engelleyici özelliği ile çok faydalı. Özellikle piyasada satılan tablet ve cilt maskelerinin fiyatı malum... Ben önceden hazırlayıp buzdolabına atıyorum. Kemik suyu yaparken uzun süre 4-5 saat orta ya da yavaş ateşte olması önemli. Dondugunda bıngıl bıngıl jöle kıvamında olması gerekmektedir. incitarifler.blogspot.com.tr www.youtube.com/inci tarifler
Malzemeler 7 adet küçük boy patates eğer büyük boy kullanacaksanız 2 adet yeterli (7 small size patatoes or 2 huge size patatoes) 3 diş sarımsak (3 cloves of garlic) 1 adet soğan (1 onion) 2 adet havuç (2 carrots) 3 su bardağı kemik suyu (3 cups öf bone broth which is storage collogen) 1 tatlı kaşığı tuz (1/2tablespoon salt) 1 tatlı kaşığı biber salcası (1/2 tablespoon red pepper paste) 2 çay kaşığı Karabiber(2 teaspoons blacpepper) Sıvıyağ (vegetable oil to be caramelized onions)
Yapılışı Soğanları doğrayın. Sıvıyağ da iyice karamelize edin. Kemik suyunu, küp küp dogradiginiz patates ve havucu, sarımsak rendesini ekleyin.
Sıcak su ilavesi yapın. Havuclar yunusayana kadar kaynatın.
Blendırdan geçirin. Biber salcasini ilave edip karıştırın. Bir taşım kadar daha kaynatın.
Karabiberini ilave edip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder