MISIR ÇORBASI

MISIR ÇORBASI


Malzemeler
Yarım su bardağı mısır unu(1/2 cup corn flour)
1 L tavuk suyu(1 L homemade chicken broth)
1 büyük kase haşlanmış didiklenmis tavuk eti(1 cup boiled chicken meat)
2 çorba kaşığı tereyağı (2 tablespoons melted butter)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Karabiber (blackpepper)

Yapılışı


Tereyağını eritin.Mısır ununu ekleyip 1-2 tur çevirin.


Soğuk tavuk suyun azar azar ekleyip çırpıcıyla karıştırın.Bu esnada altı kısık olmalı.


Tavukları ekleyin.


Koyulaşana kadar kaynatın. Yaklaşık 30 dk kadar.


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek