Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye






Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
1 çay bardağı tahin (1/2 cup sesame paste)
yarım paket magarin veya 125 g tereyağı (125 g margarine or butter)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
4 su bardağı un (4 cups flour)

Yapılışı

Yoğurma kabına katıyağı ve sıvı yağı alın.


Tahini karıştırarak ekleyin. Beklerken susam yağı üste çıkabiliyor. Toz şekeri ekleyin. İyice krema gibi olana kadar karıştırın. 


Vanilyayı ekleyin. Unu kademe kademe ekleyin. Yağlı kum gibi karışım olmalı. Elinizle sıktığınızda top gibi olabilmeli ama yumuşak olmamalı aksi taktirde fırında yayılır. Mandallı bir dondurma kaşığında hamuru sıkıştırıp fazla oynamadan tepsiye aktarın. Önceden ısıttığınız 180 derece (350 F ) fırında pişirin.



Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek