ARPA ŞEHRİYELİ TEREYAĞLI PİLAV
MALZEMELER
3 su bardağı pirinç (3 cups washed rice)
100 g tereyağı(100 g butter)
Çeyrek çay bardağı arpa şehriye(1/8 cup Turkish arpa şehriye
which is form barley grain)
1 tarlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
7 su bardağı sıcak su (7 cups boiled water)
Yapılışı
Pirinci yıkayın süzün.
Tereyağını eritin. Arpa şehriyeyi
biraz rengi dönene kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar
kavurun.
Tuzunu ve sıcak suyunu ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Suyunu
çekince altını kapatın. Kapağını örtün. Demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder