ARPA ŞEHRİYELİ TEREYAĞLI PİLAV

ARPA ŞEHRİYELİ TEREYAĞLI PİLAV


MALZEMELER
3 su bardağı pirinç (3 cups washed rice)
100 g tereyağı(100 g butter)
Çeyrek çay bardağı arpa şehriye(1/8 cup Turkish arpa şehriye which is form barley grain)
1 tarlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
7 su bardağı sıcak su (7 cups boiled water)

Yapılışı

Pirinci yıkayın süzün.


 Tereyağını eritin. Arpa şehriyeyi biraz rengi dönene kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.

 Tuzunu ve sıcak suyunu ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Suyunu çekince altını kapatın. Kapağını örtün. Demlenmeye bırakın. 



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek