Kirazlı bisküvi pastası (No bake Biscuits cake with Cherry souce)


  •  Kirazlı bisküvi pastası (No bake Biscuits cake with Cherry souce)




  • Kiraz sosu tarifini 2 önceki Kirazlı kurabiye tarifimden ulaşabilirsiniz. Ben yarım su bardağı sos kullandım ama siz daha yoğun renk ve kiraz tadı için 1 su bardağı da kullanabilirsiniz.
    Malzemeler
    1 paket kakaolu petibör bisküvi (1 package petit beurré Biscuit with kakao)
    1 paket sade petibör bisküvi (1 package vanilla petit beurré biscuit)
    3 su bardağı süt (3 cups milk )
    6 yemek kaşığı nişasta (6 tablespoon starch)
    7 yemek kaşığı şeker (7 tablespoon sugar)
    Yarım su bardağı kiraz sosu (1/2 cup cherry souce which is recipe in my previously recipes as cherry cookies. If u want more red colour u can use 1 cup cherry souce )
    1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
    Süslemek için (for decoration)
    1 kutu krem şanti, tarife göre hazırlanacak (1 package whipped cream)
    Hindistan cevizi (grated coconut)

    Yapılışı


  • Muhallebiyi göz göz olana kadar pişirin. 



  • Vanilyayı ve kiraz sosunu piştikten sonra muhallebiye ilave edin ve çırpın.




  •  Baton kalıba Streç Film serin. Kenarlarına ve tabanına sade bisküvi döşeyin. 




  • Bir sıra kakaolu bisküvi bir sıra sade bisküvi olarak aralarına muhallebi sürerek döşeyin. Muhallebinin kalanını boş kalan yerlere doldurun. 



  • Üzerini kapatın. Soğuyunca 1 gece buzdolabında bekletin.



  •  Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın. Pastanın edrafina sıvayın. Hindistan cevizi rendesi ile süsleyip biskuvilerin aksi yönünde dilimleyin. Yani normal kek keser gibi değil boyuna boyuna dilimlere ayırın ki görüntüsü güzel olsun. 






  • Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek