PATATESLİ OTLU POĞAÇA
Malzemeler
2 su bardağı ayran (2 cups ayran (1/3 cup filtered yoghurt+ 2/3 cup water for 1 cup ayran))
1 su bardağı sıvıyağ ( 1 cup vegatable oil)
3 paket kabartma tozu ( 3 packages baking powder)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
1 paket maya ( 1 packages dried yeast)
tuz
Yarım demey maydanoz ve dereotu ( half bundle parsley and dill)
Un (flour)
İçi için (for filling)
4 adet patates(4 big size patatoes)
3 adet soğan (3 onions)
tuz, karabiber, kırmızı biber(salt, blackpepper, red pepper powder)
Yapılışı
Maya, şeker, ayran, sıvıyağ ve bir miktar unu karıştırın.
Biraz daha un, iyice yıkayıp ince ince doğradığınız otları ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. İki katına çıkana kadar mayalandırın.
İçi için soğanları doğrayın. Kavurun. Patatesleri haşlayın. Tüm baharatlarını ekleyip karıştırın.
Hamurdan bezeler yapın. Elinizle ve ya bir tabakta açın. İçine hazırladığınız harçtan koyup kapatın.
Kapattığınız yer altta gelecek şekilde tepsiye dizin. Tepside 40 dk kadar mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder