ETLİ PİLAV

ETLİ PİLAV


Malzemeler
3 su bardağı pirinç(3 cup washed rice)
100 g tereyağı (100 g butter)
300 g haşlanmış et (300 g meat boiled in water)
6 su bardağı et suyu(6 cups meat broth)
1 tatlı kaşığı kadar tuz(1/2 tablespoon salt)

Yapılışı 

Öncelikle pirinçleri bulanık suyu gidene kadar yıkayın. İyice süzün.


Tencereye tereyağını alın. Eritin.Pirinçleri ilave edin. Kavurun. 



Suyunu ve etleri ilave edip kaynatın. 



Suyunu iyice çekince tencerenin ağzını kağıt havlu ile kapatıp kapağını kapatın. yarım saat dinlendirin. 



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek