Zeytinli Otlu Poğaça

Zeytinli otlu poğaça




Ayranı 1/3 su bardağı süzme yoğurt üzerini 1 su bardağına tamamlayarak yapabilirsiniz. Tarifteki Ayranı ben böyle yaptım.
Malzemeler
2 su bardağı tuzsuz ayran (2 cups Turkish ayran salt free (1/3 Cup strained yoghurt+2/3 cup water for 1 Cup ayran ))
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
1 paket maya (1 package yeast)
3 paket kabartma tozu (3 packages baking powder)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
Yarım bağ dereotu ve maydanoz (parsley and dill)

İçi için (for filling rolls)
600 g siyah zeytin (600 g black olive)
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağı (1/4 cup olive oil)
Kekik, kırmızı toz biber, nane (thyme, red pepper powder, mint)


Üzeri için yumurta sarısı (egg wash for top layer)

Yapılışı
Maya, şeker, ayranı karıştırın. Sıvıyağı, otları ve bir miktar unu ekleyip karıştırın.


 Azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun. İki katına çıkana kadar bekletin.  


Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp ayıklayın. Mutfak robotunda diğer malzemelerle birlikte çekin.

 

Hamurdan parçalar koparıp elinizi unlayarak elinizde çekistirerek açın. İçine zeytin ezmesi koyup kapatın.




 Tepside 30-40 dk dinlendirin. 


Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 


Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek