Praşka/Piroşki
Herkese merhabalar! Bugün harika bir tarifim var. Balkabağı tatlısı sevmeyenlerin bile gayet güzel yediği bir tarif😄 gerçekten de tuzlu karabiberli soğanlı balkabağı harika oluyor. Bunu Kafkas ülkelerinde ham rafine edilmemiş pamuk yağını kaynatırken içine atıp yapıyorlar. Çiğ böreğin mayalı hali aslında bize yabancı bir tarif değil her ne kadar adı Rusça da olsa...Hamuru ben büyük büyük yaptım orjinali öyle olduğu için fakat siz kendinize göre minik minik de yapabilirsiniz. Balkabağı ve soğanlar içine kavrulmadan koyuluyor. Içinde suyunu salıp pisiyor merak etmeyin.😉
🥟Baursak hamurundan 3 çeşit hamur kızartması tarifi için 👉🏻Tıkkkk
🥟 Yoğurtlu pişi baursak tarifi için 👉🏻Tıkkkkk
🥟 Patatesli Mayasız İçli Pişi tarifi için 👉🏻Tıkkkk
Malzemeler
Hamur için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups water)
1 paket maya (1 package dried yeast)
2 yemek kaşığı toz şeker (2 tablespoons sugar)
Tuz (salt)
Un (Flour)
İçi için (for filling); 1 poşet balkabağı (500 g grated Pumpkin )
6 adet soğan (6 onions)
Karabiber (blackpepper)
Tuz ( salt)
Yarım çay bardağı kadar Sıvıyağ (1/4 cup vegetable oil)
Sıvıyağ (Vegatable oil to deep fry)
Yapılışı
Su, maya ve şekeri karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan. Bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın.
Balkabaklarını rendeleyin.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyip balkabağı ile harmanlayin.
Hamurdan bezeler yapın. Açın. Yarısına içten koyup. Yarım ay şeklinde kapatın.
Kızgın bol yağda ķızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder