Baursak Hamurundan 3 Çeşit Hamur Kızartması/Baursak ve Praşka Tarifi/Баурсак/прашка



Daha önce Baursak tarifini paylaşmıştım. Instagram'da paylaşınca bir de buraya eklemek istedim. Malûm burası benim tarif defterim🥰. Bizde hiç pişi kelimesi kullanılmadığı için hâlâ yadırgıyorum🤦🏼‍♀️.Bu defa aceleyle gecenin köründe kalkıp yoğurdum ve sabah ilk ışıklarına hazırdı kendileri😆. Şekilleri farklı yaptım ki bıkmasınlar. Şekli farklı olunca farklı birşey zannediyorlar 🤣🤣🤣🤣.İç olarak praşkaya patates, soğan ve az ıspanak içim artmıştı onu kullandım. Diğerini de anlattım zaten. Hamura ruh halime göre bazen yumurta da katıyorum bu defa katmadım. Hamuru çok yumuşak tutun ki sert olmasınlar. 

🥟 Yoğurtlu pişi/Baursak tarifi için 

👉🏻Tıkkkkk,

🥟 Patatesli mayasız içli pişi tarifi için 👉🏻Tık

🥟 Balkabaklı içli pişi/Praşka için 👉🏻Tıkkkk


Malzemeler

2 su bardağı yoğurt (2 cups yoghurt)

2 su bardağı süt (2 cups milk)

1 çay bardağı su (1/2 cup water)

1 küçük paket maya (1 tablespoon dried yeast)

Aldığı kadar un (flour)

Tuz( salt)


Kizartmak için sıvıyağ (vegetable oil to fry)


Yapılışı

Su, yoğurt, süt, su, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun. Tuzunu ekleyin. Mayalanmaya bırakın. Bir tavada yağı kızdırdın.



🌺Hamur mayalaninca praşka için küçük parçalar koparıp elinizle açın. İçten koyup kapatın. Birleşim noktalarının olduğu kısmı ilk olarak kızartın. Ters çevirin.



🌺Donut şekli için hamuru unlayarak açın kalıp yardımıyla kesin ve kızgın yağda kızartın.🌺 Pişi şekli için hamurdan parçalar koparıp tezgahta unlayarak açın. Parmağınızla ortasını delin. Kızgın yağda kızartın. Kenarları altın sarısı olunca ters çevirip iki tarafini da kızartın. Bir havlu üzerine alın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek