Merhabalar. Evde her zamanki aldığım böreklik un çuvalın bitince ve market unları istediğim gibi çıkmayınca ne yapsa diye düşünürken kendiliğinden ortaya çıktı. Sizin yaz domates sosunuz varsa sos olarak salça yerine direkt onu kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, kekik ve karabiber eklemeyi unutmayın. Hâlâ ekşi mayalı pizza denemediyseniz mutlaka bir şans daha. İnanın pişman olmayacaksınız. Ekmek kadar mayalamaya gerek yok 2 saat gayet yeterli geliyor. Kenarları minicik minicik içi boş baloncuklu harika oluyor🤗.
Malzemeler
Hamuru için (for dough)
2 su bardağı kadar aktif ekşi maya (2 cups activated Sourdough starter)
2 su bardağı su (2 cups water)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Aldığı kadar un (flour)
Sosu için ( for souce)
1 tepeleme yemek kaşığı salça (2 tablespoon tomato paste or 2 cups tomato souce)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)
1 tepeleme tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)
Tuz(salt)
Açmak için su( water to solve the paste. If u use tomato souce, u dont have to use water)
1 kg ıspanağın yaprak kısmı ( 450 f frozen Spinach)
1 büyük pkt rendelenmiş kaşar (700 g grated mozzarella or any kind if strong structure cheese)
Yapılışı
Un, maya, su ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. İki saat mayalanmaya bırakın. Eğer instant maya kullanıyorsanız 45 dk yeterli olacaktır. Sosu hazırlayın. Hamurdan bezeler yuvarlayın. Açın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder