Malzemeler
Hamuru için (For dough)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
1 su bardağı su (1 cup water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
1 pkt maya (1 tablespoon dried yeast)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
6-7 bardak un (6-7 cups of all purpose flour)
İçi için (For filling)
1 kg ıspanağın yaprak kısmı, 1 pkt dondurulmuş ıspanak (450 g frozen spinach)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)
2 çay kaşığı karabiber (' teaspoons blackpeper)
Zeytinyağı (olive oi)
Arasına (For doug layers)
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı (4 tablespoon melted butter)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil )
Üzerine 2 yumurta sarısı (2 egg yolk for top of layers)
Yapılışı
Yoğurma kabına yoğurt, su, süt, sıvıyağ, yumurta akı, maya ve bir miktar unu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder