Ev Yapımı Dolma Baharıyla Lahana Sarması




Malzemeler
1 orta boy sarmalık lahana (1 midde size white cabbage)

İçi için(For filling)
400 g kıyma (400 mince)
1,5 su bardağı pirinç (1 1/2 cup washed rice)
3 adet soğan (3 hopped onion)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber(1/2 tablespoon paprika powder)
1 silme yemek kaşığı sumak (1 tablespoon sumac)
1 çay kaşığının ucu kadar tarçın (1/4 teaspoon cinnamon)
2 yemek kaşığı kuru nane(2 tablespoons peppermint)
1 çay kaşığı yenibahar(1 teaspoon allspices)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)
1 çay bardağı zeyinyağı (1/2 cup olive oil)
2 çay bardağı su
1tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

1 yemek kaşığı salça+1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon tomato paste+1 tablespoon salt)
sıcak su(Boiled water)

Lahanaları haşlamak için 3 L sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz(To boil leave, 3 L hot water and1 tablespoon salt)

Yapılışı

Öncelikle  lahanayı yıkayıp yapraklarını tek tek ayırın. 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz bol suda parça parça rengi değişene kadar haşlayın. Kevgirle alıp soğuk su dolu bir kaba aktarın. Sonrasında bir süzeğe alın.


İçi için tüm malzemeleri karıştırın. 


Yaprakların sert damarlarını kesip küp küp doğrayın. Tencerenin tabanına döşeyin. 


Ben yaprakları önce ikiye sonra tekrar ikiye kestim. Yani bir yapraktan 4 tane sarma çıkıyor.


Yaprakların geniş tarafına bir tatlı kaşığı kadar içten koyup rulo şeklinde sarın.


Bir kasede salça, tuz ve sıcak suyu karıştırın. Tencerenin üzerine gezdirin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup üzerine bir tabak ya da dolma taşı kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.






Lahana çorbası tarifi için 👉🏻Tıkkk
Kore usulü beyaz lahana salatası tarifi için 👉🏻Tıkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek