Annemin Ekşi Mayalı Kıymalı Tepsi Sini Pidesi/Kıymalı Köy Pidesi

 


Merhabalar. Hep yapması meşakkatli tarifler olmaz dimi ama birazda kolay tarifler vermek lazım.  Bu aslında çocukluğumun lezzetlerinden. Annemin elinin altında hep bir hamur olurdu. O hamur kimi zaman pide kimi zaman pizza kimi zaman pişi bazen de börek oluverirdi😄.  Sen çok mu farklısın Müge derseniz galiba galiba gün geçtikçe daha çok annem oluyorum😂🤦🏼‍♀️. Herneyse bu pidenin kolay oluşu nereden geliyor derseniz şöyle efenim. Herşeyi kaşıkla yapıyorsunuz. Hamuru şöyle bir kaşıkla yoğurun. Tepsiye aktarın tamam. Yok beze yap yok merdane ile aç yok hamur açtığın yeri kırkla derdi yok. Çok hızlı hazırlanıyor. Ben 2 büyük dikdörtgen birde büyük yuvarlak fırın tepsisi pide yaptım.  Son tepsiye kıymalı harcım yetmeyince önceki soğanlı katmerimden kalan harcı ekledim 😁. O patatesli olanların tarifi nerde demeyin 😂.  Yok ben illaki tarif istiyorum diyorsanız

👉🏻Tıkk

Malzemeler
Hamuru için (for dough)
4 su bardağı ılık su (4 cups of warm water)
2 su bardağı kadar aktif ekşi maya, yarım pkt kuru maya da olur (2 cups of Sourdough starter)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Aldığı kadar un (Flour)

İçi için (for filling)
1 kg kıyma (1 grated beef)
1 soğan (1 onion)
3 biber (3 pepper)
1 yemek kaşığı salça (1 tablespoon tomato paste)
1 yemek kaşığı biber salçası (1 pepper paste)
Tuz, zeytinyağı (salt, olive oil)
3 domates (3 chopped tomato)

Yapılışı
Hamuru için su, ekşi maya ve bir miktar unu iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek baya bir yumuşak hamur yoğurun. Hatta sert bir tahta kaşık ya da spatula ile karıştırarak yoğurun. Çünkü çok sıvık olması lazım. 1-2 saat mayalamaya bırakın. Bütün sebzeleri robottan geçirin. Kıyma, salça, tuz, zeytinyağı ilave edip karıştırın.



Hamurdan yeteri kadar kaşıkla tepsiye aktarın.


Hamurun üzerine biraz sıvıyağ dökerek elinizi de yağlayarak dümdüz tepsiye yayın.


Hazırladığınız içten kaşık kaşık koyup elinizle hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırının en yüksek derecesinde pişirin.








Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek