Portakallı Zerdeçallı Revani/Turkish Semolina Dessert with turmeric and orange

Portakallı Zerdeçallı Revani/Turkish Semolina Dessert with turmeric and orange




Portakal portakal kokan sapsarı bir Revani oldu. Serbetini tam çekti damlası kalmadı😄 üstelik çok tatlı tatlı baymıyor. Size tavsiyem irmik ilave edince dikkat edin. Karıştırıp bir an önce fırına sürün. Yoksa irmik şişer lapa olur. Ben tüm irmik tatlılarımı bu şekilde yaparım. Böylece tane tane kıyır oluyor.

Malzemeler
4 yumurta ( 4eggs)
1 su bardağı şeker (1cup sugar)
1 su bardağı portakal suyu (1 cup orange juice)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
1 su bardağı sıvıyağ (1 Cup vegetable oil)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
2 paket vanilin (2 packages vanilla sugar powder)
1 tatlı kaşığı Zerdeçal(1/2 tablespoon turmeric)
1 tepeleme tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (1/2tablespoon orange Peel zim)
1 su bardağı un (1 cup flour)
3 su bardağı irmik (3 cups Semolina)

Şerbeti için (for sherbet/sugar syrup)
4 su bardağı şeker(4 cups sugar)
4 su bardağı su(4 cups water)(boil them until sugar disappeared) (Syrup must put on the semolina cake)

Yapılışı
Şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın. 




Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. 



Portakal suyu, sıvıyağ, yoğurt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpın. 




Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlayıp unladığınız kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirin. 



Dilimleyin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.





 Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek