Nohutlu Şehriye Çorbası
1 su bardağı nohut, (1 cup chickpea)
1 çay bardağı arpa şehriye;( 1/2 cup Turkish arpa şehriye which is shaped barley grains or noodle)
1 soğan(1 onions)
1 tepeleme yemek kaşığı salça(2 tablespoons tomato paste)
tuz, nane karabiber(salt, blackpepper, mint)
kaynamış su (boiled water)
Yapılışı
Nohutları soğuk suyla iyice yıkayın. Süzün.
Kapaklı bir tencereye alın. Üzerine sıcak su dökün ve bir gece bekletin.Yumuşayana kadar kaynatın.
Arpa şehriyesini ekleyin. şehriyeler şişene kadar karıştırarak kaynatın.
Soğanı ve salçayı ayrı bir tavada kavurup ilave edin.
Baharatları ekleyin servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder