PİŞİRGİ

PİŞİRGİ

                                                                   


Herkese merhaba! Bugün size malzemeri az ve bir o kadar da kolay tarifim var. Ben birkaç tane etli yeşil biberim vardı onlarıda kattım. Bu yemek bizim oralarda kazanlarla yapılır. Konserve siselerine sıcak sıcak doldurulup kapağı kapatılır. Ters çevrilir. Kışlık olarak yapılır. Tadı gerçekten de harika hele bazlama yanında enfes oluyor. Birde söylemeden edemiycem bazı yemek sayfalarını anlayamıyorum. Hem açıklamalar kısmında hemde tarifin kendisini kopyala yapıştır yapanlar var😠 ya tamam zaten herkes yapsın diye paylaşıyorum ama kelimesi kelimesine yorum bile aynı mı olur? Bari alıntı yaptığın sayfayı söyle. Neyse tarife geçeyim


Malzemeler
1 kg tatlı kırmızı biber(1 kg sweet red pepper)
7-8 adet soğan (7-8 onions)
1 tepeleme yemek kaşığı salça (2 tablespoons tomato paste)
Tuz (salt)
Sıvıyağ (Vegatable oil)
Yapılışı
Biberleri yıkayın. Ayıklayın. Doğrayın. 


Soğanları doğrayın. Tencereye aktarın. Sıvıyağ ekleyip kavurun. Biberleri ekleyip kavurun. Karıştıra karıştıra iyice kavurun. Hacmi yarıya inince domates salçasını da ekleyin. Kavurun. Üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin. 



Biberler yumuşayana kadar kaynatın. Gerekirse su ilavesi yapın. 



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek