Portakallı Çizkek/Orange Cheesecake

Portakallı Çizkek/Orange Cheesecake




Malzemeler
Tabanı için
2 paket bisküvi (350 g biscuit)
150 g tereyağı (150 g butter)

Kreması için (for cream)
600 g mascarpone/quark/labne/süzme yoğurt)
2 paket vanilya ( 2 packages vanilla sugar powder)
3 yumurta (3 eggs)
1,5 su bardağı şeker (1+1/2 Cup sugar)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un (1 tablespoon flour)
1 paket krema (200 ml cream)
Yarım paket kaymak (100 g fresh cream/schmand)
Yemek kaşığı portakal suyu (1 tablespoon orange juice)
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (orange peel rim)

Portakal sosu için (for orange souce)
3 su bardağı portakal suyu (3 cups orange juice)
7 yemek kaşığı şeker(7 tablespoons sugar)
3 silme yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)


Yapılışı
Bisküvileri rondoda çekin. 



Tereyağını eritin. Bisküviler ile karıştırın. Kullanılan bisküvi cinsine göre tereyağı az gelebilir. Gerekirse tekrar eritin. Islak kum gibi olmalı. Kelepçeli kalıba bastırarak döşeyin. Buzdolabında en az yarım saat bekletin ki iyice donsun. 



Karıştırma kabına labne, şeker, krema ve kaymagi ekleyin. Çırpın. 



Teker teker yumurtaları ekleyin. Çırpın. Portakal kabugu, portakal suyu nişasta, un ve vanilyayi ekleyip iyice karıştırın. 






Kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. 




Fırını kapatıp kapağı kapalı şekilde 6-8 dk kadar bekletin. Fırından çıkarın. Hala sallanabilir korkmayın dinlenince kıvamı sertleşiyor. 



Sos için tüm malzemeleri karıştırıp göz göz oluncaya kada pişirin. Sosunu üzerine dökün. 1 gece buzdobinda dinlendirin. 



Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek