PIRASA DOLMASI

PIRASA DOLMASI


Malzemeler
2,5 kg pırasanın en dış yaprakları(2,5 kg big leaves of leek)
Zeytinyağı(olive oil )
1 tatlı kaşığı limon suyu( kaynatırken katılacak)(1/2 tablespoon lemon juice)(add while cooking)

İçi için (For filling)
1 su bardağı pirinç (1 cup rice)
2 tatlı kaşığı nane(1 tablespoon mint)
4 soğan(4 onions)
tuz (salt)
1 çay bardağı sıcak su(boiled water)
Yapılışı

Soğanları kavurun. Pirinci yıkayın, süzün.Tencere alın sıcak su ekleyip biraz kaynatın.


Suyunu çekince altını kapatın.Naneyi ekleyip karıştırın.


Pırasaları 3- 4 dk sıcak suda kaynatın. Pırasaları sarın.




Tencereye dizin. Tuzunu ekleyin.Üzerine tabak kaparıp sıcak su ekleyin. Kısık ateşte kaynatın. 3-4 tur suyunu çektikçe su ilave edin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek