Karnabahar Graten/Cauliflower gratin

Karnabahar Graten/Cauliflower gratin




Ben Beşamel sos kullanmadım. Lazanya dışında pek sevmiyorum. Ama siz arzu ederseniz Beşamel sos kullanabilirsiniz. Önceki paylasimlarımda lazanya tarifimde beşamel sos tarifi mevcut.

Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar (1 small size cleaned, cutted and boiled Cauliflower)
Sosu için(for souce); 2 yumurta (2 eggs)
1 su bardağı süzme yoğurt (1 cup strained yoghurt)
1,5 su bardağı su (1+1/2 Cups water)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (salt, blackpepper, red pepper powder)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)

Üzeri için (for top layer)
Rendelenmiş kaşar peyniri (grated cheddar cheese)

Yapılışı


Karnabaharları temizleyin. Küçük küçük doğrayın. Çok az çiğliği gidene kadar haşlayın. Soğumaya bırakın. Sos için gerekli malzemeleri karistirma kabına alın. Çırpın. Karnabaharları ilave edin karıştırın. Hafif sıvıyağ ile yağladığinız tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerleri kizarinca kasar serpistirip 200 derecede tekrar fırına verin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek