Bazlama(Turkish traditional pot bread)


                                        Bazlama(Turkish traditional pot bread)


                             


Gerçekten de kolay bir tarif. Bu ekmeği lezzetli yapan mayalanma süresi dir. Ne kadar çok surede mayalanırsa o kadar lezzetli oluyor. Hatta sabah mayalandırın. Unutun aksama pişirin derim ben😅 Birde şekil verdikten sonra da mayalandırın sakın unutmayın. Yoksa sert olur ekmeğiniz.
incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler

To make those breads you needs second fermentation time. After shaped process you wait 30-40 minute för second fermentation. Then cook in The pot slowly fire. This recipe so economic and so easy

Malzemeler
3 su bardağı su(3 cups water)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar)
1 paket maya (1 package dried yeast)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Un (flour dough must be soft)

Yapılışı
Maya, şeker ve suyu karıştırın. Bir miktar un ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş un ilavesi yaparak yoğurun. 2 katına çıkana kadar mayalandırın. 



Bezeler yapın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 



Çok ince olmasın 1 cm kalınlığında yeterlidir 30-40 dk tüm bezleri açıp şekil verdikten sonra bekletin. Bu aşama yumusacik olması icin önemli. 



Kalın tabanlı bir tavada kısık ateşte arkali önlü pişirin. Sıcağı geçtikten sonra poşet içinde ve kapalı bir kapta muhafaza edin. Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek