Pancar Sapı ve Yaprağı Kavurması/Roasted Beetroot


 Belki bilenler vardır ama ben yinede paylaşayım dedim. Yumru kısmından çok güzel bir salata hazırladım kapan sap kısımlarını da hemencecik hazırlayıp yoğurtla tükettik bile☺️. Dikkat etmeniz gereken husus pancar saplarının çok taze olması kırdığınız zaman kıt diye ses çıkarması gerekiyor.

Malzemeler

4 adet kırmızı pancarın sap ve yaprak kısmı(branch and leave parts of 4 beetroot)

1 soğan (1 onion 🧅)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

Sıvıyağ (vegatable oil)

Yapılışı

Kırmızı pancarların sap kısımlarını yumru kısmından ayırın. Bolca suda yıkayın. Doğrayın. Tencereye sıvıyağ aktarın. Pancar saplarını ve en üstte de yaprakları olacak şekilde tencereye alın.



İyice yumuşayana kadar kavurun. Tuzunu ekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek