Balkabaklı Tavuklu Zerdeçallı Salma Pilav/Chicken Pumpkin Pilaf

 


Malzemeler

3 su bardağı pirinç(3 cups rice)

1 soğan(1 onion) 🧅

2 patates(2 patatoes) 🥔

1 ince dilim balkabağı( 200 g cutted as big cubes Pumpkin)

1 baş soğan(1 chopped as half moon)

1 çay kaşığı zerdeçal(1 teaspoon turmeric)

1 defne yaprağı(1 bay leaf)

1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)

1 pkt kemiksiz tavuk budu(7-8 Chicken lump removed bones)

Sıvıyağ(Vegatable Oil)

4,5 su bardağı sıcak su (4 1/2 cups boiled water)

2 yemek kaşığı tereyağı (2 tablespoon butter)

Yapılışı

Pirinçleri yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayın.

Üzerine su ekleyip beklemeye bırakın.

Tavukları geniş ve yüksek kenarlı bir tencerede arkalı önlü pişirin.

Sebzeleri ekleyip birkaç dk daha kavurun.

Pirinci süzün ve harcın üzerine yayın. Tuz ve zerdeçalı ekleyin.

 Sıcak suyu ekleyin. Üzerine tereyağını ve defne yaprağını ekleyin.

Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye bırakın.

Pilavın suyu dibine gelince kaşık sapı ile orta kısımlarında oyuklar açın ki alttaki buharı üzerine çıksın üzeri az altı çok pişmesin.

Ara ara dibini kontrol edin. Suyunu çekince kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.



Pilavın yanına yazın yaptığım vişne kompostosu ve acı biber turşum harika oluyor 👍🏻. Kış hazırlıkları klasöründe bu ve bunun gibi yaptıklarıma bakabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek